Íjászat

Üdvözöljük a Hollóvölgy Íjászpálya és a Hollóvölgy Íjász Egyesület hivatalos weboldalán!

A területen a biztonságos íjászatra alkalmas időjárási viszonyok és a biztonsági előírások betartása mellett három íjászpályán – gyerek, felnőtt és gyakorló – van lehetőség a gyakorlására. A pályadíj: 1500.- Ft/fő/nap. Amennyiben valaki nem rendelkezik saját felszereléssel, a völgyben lehetőség van íjak, vesszők bérlésére is 2500.-Ft/fő/nap áron.

Az ősi vadász eszköz harci fegyverré válása óta különböző kultúrák a legváltozatosabb anyagokkal és módokon tökéletesítették az első lőfegyverüket. A különböző kultúrák a különböző használatukból, különböző használati stílusokat eredményezett, használói az évszázadok során mind mestereivé váltak az ősi fegyvernek. Használatához az erő, ügyesség és az ösztönök mellett rengeteg gyakorlás szükséges a képességek elsajátításához. Büszkék lehetünk Hun-Magyar őseink zsenialitására, amellyel a koruk csúcsfegyverét alkották meg. Az egyedülálló építési technológiájuknak köszönhetően az íjak méretet csökkentették, de erejét és így hatótávolságát is megnövelték, ami felbecsülhetetlen előny a vadászatban és a harcászatban is. A Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról III. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz Bencsik Péter és Borbély László által történt felterjesztésével és annak elbírálása után a 2014. évben a IX-XI. századi Magyar íj bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

Az íj a 175/2003. Kormányrendelet alapján a közbiztonságra fokozottan veszélyes eszköznek minősül, ezért a területen és annak közvetlen környezetében a Hollóvölgy Íjászpálya Szabályzatának betartása minden látogató számára kötelező!Nagyításhoz kattints ide!